torstai 1. syyskuuta 2016

Tavastian nettisivuista ja kansainvälisyydestä


Olen eri syistä pohtinut viime aikoina sitä, miten Ammattiopisto Tavastia näyttäytyy potentiaalisille hakijoille ja opiskelijoillemme kotisivuillaan. Olemme myös keskustelleet osastolla kollegojen kanssa siitä, kuinka Tavastia näyttäytyy kotisivuillaan kansainvälisyyteen panostavana oppilaitoksena.

Aihehan on näin matkailualan opettajan näkökulmasta todella tärkeä matkailualan ollessa kansainvälinen ala. Joka vuosi yksi tai useampi nuoriso- ja aikuisopiskelija hakeutuu ulkomaille työssäoppimaan. Kansainvälinen työkokemus on arvokasta pääomaa opiskelijan hakeutuessa myöhemmin työelämään.

Kansainvälisyyttä korostavaa näkyvyyttä koskevaan kysymykseen on helppo vastata: AOT ei näyttäydy lainkaan kansainvälisenä kouluna. Ei ainakaan kotisivullaan. Ainut yhteys kansainvälisyyteen näyttää löytyvän "Opiskelijalle"-sivulla, jolla on otsikko "Kansainvälisyys" ja siellä Anssin yhteystiedot. Positiivista on myös oppilaitoksen englanninkielinen esittely.

Pitäisikö kansainvälisyyden näkyä enemmän?
Ainakin seuraavissa oppilaitoksissa ollaan sitä mieltä:

Muiden ammatillisten oppilaitosten sivuja tutkiessa käy valitettavasti pian ilmi myös se, että kotisivumme ovat sieltä vaatimattomimmasta päästä. Etusivulla ei  taida valitettavasti olla oikein mitään nuoren, eikä aikuisen hakijan huomiota tai kiinnostusta herättävää.

Tarttis varmaan tehrä jotain?



1 kommentti:

  1. Tämä kaikki on tosi valitettavaa, mutta uskoakseni aivan totta. Tärkeää palautetta, asiaan pitää panostaa enemmän. KV

    VastaaPoista